Inkluderende metoder
Workshophelg på Voksenåsen

Bli med på en spennende workshophelg og form ensembleledelse for fremtiden! Opplev inspirerende workshops, foredrag, refleksjoner og panelsamtaler om helhetlig og inkluderende musikalsk ledelse. Helgen vil gi deg mulighet å utvide dine kunnskaper og din kompetanse i møte med ulike verktøy, metoder, repertoar, perspektiver og nye nettverk. I tillegg til workshops og foredrag vil det også være stands fra ulike leverandører av repertoar og undervisningsmetodikk.

  • Outreachprosjekter og inkluderende metoder

  • Samspill i praksis og ensemblemetodikk

  • Dirigentkurs for musikk- og kulturskolelærere


Opplev blant annet:

  • Eva Nivbrant Wedin; Notelesing med hele kroppen

  • Birgitte Grong: Å få alle til å spille så godt de kan fra hjertet

  • Berit Cardas: Gåsehud (praksis)

  • Samspill og tilbud for mangfold

  • KOKO prosjektet (praksis)

  • Thorn Magnus Reymert: NOR 59 med praktiske eksempler

  • Sturla Eide og folkemusikk i undervisningen (praksis)

  • Ingerine Dahl og Muzzi (praksis)

  • Elisabeth Lindland og Spor-prosjektet

  • Dirigentkurs og introduksjonskurs for musikk- og kulturskolelærere med Bjørn Breistein (praksis)

  • Teknikk-klinikk og individuell veildning med Guro Haugli (praksis)

Workshophelgen 2024 gjennomføres i samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt, De Unges Orkesterforbund, Dextra Musica, Dream Orchestra, FolkOrg, Korpsnett Norge, Nordic Wind Festival, Norges musikkhøgskole, Norges Musikkorps Forbund, Norsk kulturskoleråd, Samspill, Ung i kor, Ung kirkesang og Ung musikk.

Det er begrenset antall plasser og førstemann til mølla. Det er mulig å sende påmelding for en hel kulturskole , organisasjon eller lignende samlet. Meld deg på i skjemaet under eller ved å sende en epost til post@dirigentloftet.no innen 15.oktober. Seminaret og servering dekkes av Dirigentløftet og overnatting på Voksenåsen kr 1195 pr natt.

Sted: Voksenåsen kultursenter
Dato: 2. og 3.november
Tid: Lørdag 10 - søndag 16
Mentorer: Berit Cardas, Birgitte Grong, Bjørn Breistein, Elisabeth Lindland, Eva Nivbrant Wedin, Guro Haugli, Ingerine Dahl, Samspill, Sturla Eide,Thorn Magnus Reymert, Sturla Eide med flere.
Ensembler: Ulike praksisensembler
Fokus: Inkluderende metoder

Krever:
Workshophelgen er åpen for lærere i kulturskoler og ensembleledere som jobber med barn og unge, samt ansatte i utdanningsinstitusjoner og musikkorganisasjoner.

Det er mange som gjør en stor innsats for barn i landet vårt, dirigenter for barnekorps og barnekor, frivillige som stiller opp, og et grunnfjell av mennesker som gjør en innsats for at unge skal få ta del i opplevelser. Men det er knapt noen som gjør det på samme måte som Berit Cardas.

Gjennom sitt Gåsehud-prosjekt har hun fulgt utvalgte skoleklasser i ett helt år, og lært dem utdrag fra noen av de største klassiske musikkverkene, både med sang og bevegelse. Alt kulminerer i en stor konsert sammen med orkester.

Birgitte Grong bor i Skien, er utdannet musikkpedagog ved Norges Musikk- høgskole, og har videreutdanning fra Musikhögskolan i Göteborg, NTNU avd. for musikk i Trondheim, samt fra Høgskolen i Telemark i utøvende, ensembleledelse og kulturadministrasjon/ ledelse. Hun er i dag ansatt som nasjonal musikkonsulent i NMF, aspirant- og juniordirigent i Skiens skolemusikk og underviser i korpsdidaktikk ved Musikhögskolan Ingesund, Universitetet i Stavanger og Norges Musikkhøgskole.

Bjørn Breistein fikk sin utdannelse ved Griegakademiet i Bergen. Fra 1996 til 2013 jobbet Bjørn som musiker i Forsvarets Musikkorps, Kristiansand, og Sjøforvarets Musikkorps, Bergen. Som dirigent har Bjørn Breistein jobbet med en rekke ulike ensembler, blant annet Pleven Philharmonic Orchestra, Bulgaria og National Youth Wind Orchestra, Sør-Afrika. Han har en spesiell interesse for ny musikk, og har ledet uroppførelser av flere verker.

Guro Ansteensen Haugli har en mastergrad i dirigering fra Universitetet i Stavanger og jobber som frilansdirigent. Guro har gjennom to perioder vært deltaker i Dirigentforum, et av Dirigentløftets eliteprogram for å utvikle norske dirigenter. Hun har deltatt på en rekke mesterklasser med blant annet Johannes Schlaefli, Ed Gardner, Nicolás Pasquet, Eivind Gullberg-Jensen og Sascha Goetzel. Under Festspillene i Bergen i 2021 var hun en av fire dirigenter på konserten Let’s Play, en konsert med videospillmusikk. Konserten resulterte også i en musikkdokumentar vist på NRK Hovedscenen.

Eva Nivbrant Wedin er professor i rytmikk ved Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH), der hun underviser på musikklærerutdannelsen. Eva er prosjektleder for flere internasjonale prosjekt og utvekslingsprogram. Blant annet et langvarig utvekslingsprogram mellom KMH og North-West University i Sør-Afrika og et Erasmus+ Strategiskt partnerskap mellom fire europeiske læresteder. Hun har også skrevet flere bøker blant annet Spela med hela kroppen og Utveckla språket med musik.

Ingerine Dahl er en ivrig solist og kammermusiker og har mottat flere priser. I 2004 ble hun ansatt i sin nåværenede stilling som alt. 2. konsertmester i Stavanger Symfoniorkester. Ved siden av sin jobb som konsertmester i Stavanger Symfoniorkester er hun en aktiv gjestekonsertmester, solist og kammermusiker og hun spiller alt fra tidlig barokk til nyskrevet, crossover og improvisasjon. Hun er interessert i innovasjon og teknologi som kan skape begeistring, bevegelse og gleden ved samspill og har utviklet det interaktive, bevegelsesfremmende instrumentet, Muzziball som nå er del av Norwegian Smart Care Cluster.

Foto: Thor Brødreskift

Thorn Magnus Reymert er meget aktiv innen fiolinundevisnig og orkesterledelse blant barn og ungdom i Oslo. Han dirigerer NOR59Strykeinstitutt, og Marienlyst og Ullevål skoleorkester sitt aspirantorkester, er delaktig på en rekke seminarere for ulike Oslo orkestre, og underviser ca. 50 elever ukentlig individuelt. Ved siden av undervinsningen pleier han en karriere som utøver da stort sett sammen med pianist Ana Isabel Garcia Morales.

HØST 2024:
11.9 Noteserien- Eva Nivbrandt Wedin
19.-20.10 Storytelling in the Orchestra Ron Alvarez Davis
2.-3.11 Workshophelg

VÅR 2025: 
10.-13.2 Gåsehud med Berit Cardas og KORK
21.-27.4  Beethovenfestival med NOR 59


Etter avtale: Lørenskog skolekorps
Etter avtale: Bislett Guttekor

Dirigentløftet er en nasjonal dugnad med tilbud på tvers alle nivåer. Våre kurstilbud omfavner alt fra kulturskoler, musikklinjer, kor, korps og orkestre, høyere utdanning, profesjonelle ensembler og festivaler. Dirigentløftet har en stor portefølje av åpne kurstilbud. Alle kurstilbud er gratis, men krever påmelding og at deltakerne betaler tilbake ved å bidra til norsk musikkliv. Innholdet i kurstilbudene har et bredt spenn fra møteplasser og veiledning, inkluderende metoder til pilotprogram med eliteensembler. Om du trenger hjelp til å finne tilbud som passer til deg, kan du kontakte oss her.