Tilbake til alle arrangementer

Workshophelg: Inspirasjonshelg for ensembleledelse


Foto: Sveinung Hoel Bjorå

Inspirasjonshelg for ensembleledelse
Workshophelg på Voksenåsen

Bli med på en spennende workshophelg og form ensembleledelse for fremtiden! Opplev inspirerende workshops, foredrag, refleksjoner og panelsamtaler om helhetlig og inkluderende musikalsk ledelse. Helgen vil gi deg mulighet å utvide dine kunnskaper og din kompetanse i møte med ulike verktøy, metoder, repertoar, perspektiver og nye nettverk. I tillegg til workshops og foredrag vil det også være stands fra ulike leverandører av repertoar og undervisningsmetodikk. Nytt av året er en egen løype for unge dirigenter.

  • Kurs og øvingsorkester for unge dirigenter

  • Dirigentkurs for musikk- og kulturskolelærere

  • Samspill i praksis og ensemblemetodikk

Opplev blant annet:

  • Bjørn Breistein: Dirigentkurs og introduksjonskurs for musikk- og kulturskolelærere (praksis)

  • Guro Haugli: Teknikkøvelser og individuell veiledning (praksis)

  • Rasmus Hella Mikkelsen, Eduardo Villamizar mfl: Øvingsensembler og kurs for unge dirigenter

  • Øvingsensembler: Strykere – blåsere- sangere

  • Thorn Magnus Reymert: NOR 59: Få et innblikk i metodikken, roller og oppgaver på ulike musikalske trinn og hvordan bygge et miljø der ungdommene selv har viktige oppgaver.

  • Eva Nivbrant Wedin: Notelesing med hele kroppen

  • Birgitte Grong: Å få alle til å spille så godt de kan fra hjertet

  • Berit Cardas: Gåsehud (praksis) ) «Hvor skal man begynne?» Bli med på en øvingsøkt med barn som har sitt første møte med musikkutøvelse

  • Bjørn Breistein: Aktiv lytting

  • Samspill og tilbud for mangfold

  • KOKO prosjektet: Repertoar for kor + korps (praksis)

  • Sturla Eide og Follofeler:  Bruk av folkemusikk i undervisningen (praksis)

  • Ingerine Dahl: Innovasjon og teknologi som kan skape begeistring og inkludering. En presentasjon av instrumentet Muzziball (praksis)

  • Elisabeth Lindland: Spor- prosjektet - Hvordan skape forståelse og inkludering mellom elever med psykiske og fysiske utviklingshemninger og deres funksjonsfriske medelever.

Workshophelgen 2024 gjennomføres i samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt, De Unges Orkesterforbund, Dextra Musica, Dream Orchestra, FolkOrg, Korpsnett Norge, Nordic Wind Festival, Norges musikkhøgskole, Norges Musikkorps Forbund, Music Norway, Samspill, Senter for talentutvikling, Talent Norge, Ung i kor, Ung kirkesang og Ung musikk.

Det er begrenset antall plasser og førstemann til mølla. Det er mulig å sende påmelding for en hel kulturskole , organisasjon eller lignende samlet. Meld deg på i skjemaet under eller ved å sende en epost til post@dirigentloftet.no innen 25.oktober. Seminaret og måltider dekkes av Dirigentløftet og eventuell overnatting på Voksenåsen kr 1195 pr natt dekkes av deltakere.

Sted: Voksenåsen kultursenter
Dato: 2. og 3.november
Tid: Lørdag 10 - søndag 16
Mentorer: Berit Cardas, Birgitte Grong, Bjørn Breistein, Thorn Magnus Reymert, Sturla Eide, Ingerine Dahl, Guro Haugli, NOR59 og Samspill, med flere!
Ensembler: Ulike praksisensembler
Fokus: Inkluderende metoder

Krever:
Workshophelgen er åpen for lærere i kulturskoler og ensembleledere som jobber med barn og unge, samt ansatte i utdanningsinstitusjoner og musikkorganisasjoner.

Dirigentløftet er en nasjonal dugnad med tilbud på tvers alle nivåer. Våre kurstilbud omfavner alt fra kulturskoler, musikklinjer, kor, korps og orkestre, høyere utdanning, profesjonelle ensembler og festivaler. Dirigentløftet har en stor portefølje av åpne kurstilbud. Alle kurstilbud er gratis, men krever påmelding og at deltakerne betaler tilbake ved å bidra til norsk musikkliv. Innholdet i kurstilbudene har et bredt spenn fra møteplasser og veiledning, inkluderende metoder til pilotprogram med eliteensembler. Om du trenger hjelp til å finne tilbud som passer til deg, kan du kontakte oss her.

Berit Cardas

Det er mange som gjør en stor innsats for barn i landet vårt, dirigenter for barnekorps og barnekor, frivillige som stiller opp, og et grunnfjell av mennesker som gjør en innsats for at unge skal få ta del i opplevelser. Men det er knapt noen som gjør det på samme måte som Berit Cardas.

Gjennom sitt Gåsehud-prosjekt har hun fulgt utvalgte skoleklasser i ett helt år, og lært dem utdrag fra noen av de største klassiske musikkverkene, både med sang og bevegelse. Alt kulminerer i en stor konsert sammen med orkester-

Birgitte Grong

Birgitte Grong bor i Skien, er utdannet musikkpedagog ved Norges Musikk- høgskole, og har videreutdanning fra Musikhögskolan i Göteborg, NTNU avd. for musikk i Trondheim, samt fra Høgskolen i Telemark i utøvende, ensembleledelse og kulturadministrasjon/ ledelse. Hun er i dag ansatt som nasjonal musikkonsulent i NMF, aspirant- og juniordirigent i Skiens skolemusikk og underviser i korpsdidaktikk ved Musikhögskolan Ingesund, Universitetet i Stavanger og Norges Musikkhøgskole.

Bjørn Breistein

Bjørn Breistein fikk sin utdannelse ved Griegakademiet i Bergen. Fra 1996 til 2013 jobbet Bjørn som musiker i Forsvarets Musikkorps, Kristiansand, og Sjøforvarets Musikkorps, Bergen. Som dirigent har Bjørn Breistein jobbet med en rekke ulike ensembler, blant annet Pleven Philharmonic Orchestra, Bulgaria og National Youth Wind Orchestra, Sør-Afrika. Han har en spesiell interesse for ny musikk, og har ledet uroppførelser av flere verker.

Guro Haugli

Guro Ansteensen Haugli (født 1994) er en av to assistentdirigenter i Stavanger Symfoniorkester i 2023 og 2024. Hun har en mastergrad i dirigering fra Universitetet i Stavanger og jobber som frilansdirigent i tillegg til stillingen i SSO. Guro har gjennom to perioder vært deltaker i Dirigentforum, et av Dirigentløftets eliteprogram for å utvikle norske dirigenter.

Ingerine Dahl

Ingerine Dahl (f. 1980) er fra Stavanger og har etter hvert blitt noe av en multikunstner. Hun er utdannet klassisk fiolinist fra København, Lausanne, Salzburg, Stavanger og Oslo. Ved siden av sin jobb som konsertmester i Stavanger Symfoniorkester er hun en aktiv gjestekonsertmester, solist og kammermusiker og hun spiller alt fra tidlig barokk til nyskrevet, crossover og improvisasjon.

Samspill - International Music Network

Samspill er en interesseorganisasjon for utøvere av internasjonale musikkutrykk, bosatt i Norge. Samspill fungerer som et bindeledd mellom artister, arrangører, festivaler, organisasjoner og tilskuddsytere. Samspill jobber interessepolitisk for å bedre rammebetingelsene for medlemmene og øke synligheten av verdien av en bredere satsing på inkludering og mangfold i det norske kulturlivet. Samspill tilbyr medlemmer veiledning og kompetansehevende tiltak knyttet til karriereutvikling og profesjonalisering.

Sturla Eide

Sturla Eide (født 27. mai 1975) er en norsk felespiller bosatt på Fannrem i Orkdal kommune. Han jobber som utøvende musiker, kulturskolelærer og kulturformidler i Orkdal kommune. Eide har utgitt flere CD-er og mottatt flere utmerkelser og stipender siden han startet som profesjonell musiker i 1998.

Thorn Magnus Reymert

Magnus er musikalsk leder, dirigent og fiolinlærer ved NOR59 Strykeinstitutt, i tillegg til å være lærer ved Oslo Kulturskole. Han har en “Master of Music” fra Fontys Conservatorium, Tilburg, i Nederland.

Før Magnus ble klassisk fiolinist, spilte han rytmisk musikk i rockeband, sammen med bl.a. Kristoffer Hivju. Magnus betegner dette som en viktig del av hans musikalske bakgrunn.

NOR59

NOR59 er et strykeinstitutt i Oslo, med over 150 elever fordelt på fem orkesternivåer. NOR59 Strykeinstitutt har fokus på høy kunstnerisk kvalitet gjennom integrering, breddesatsing og talentutvikling. Kunstnerisk leder, Thorn Magnus Reymert, har som utgangspunkt at 70 av 100 tilfeldig valgte barn kan bli musikere på heltid hvis de ønsker, og 100 av 100 kan bli svært dyktige amatørmusikere. En forutsetning for å få dette til, er den dype forståelsen og interessen for hvert barns egenart og individualitet.


Follofeler

Ungdomsensemblet “Follofeler” er sammensatt av barn og unge fra Follo-kommunene i samarbeid med kulturskolene. De fleste deltakerne spiller i et av regionens strykeorkestre, og får gjennom Follofeler undervisning
i folkemusikk og andre musikksjangre. Gruppen ble etablert sommeren 2016 etter inspirasjon fra den svenske ungdomsgruppen  «Dalaviolinisterna». I dag har Follofeler 15 medlemmer i alderen 10 til 19 år. Follofeler ønsker blant
annet å fokusere på lokal folkemusikk fra Follo-regionen. I tillegg har ensemblet begynt å koreografere sine konserter. Repertoaret spenner fra klassiske perler via pop-  og filmmusikk til norsk og svensk folkemusikk. Gruppens leder er Elisabet Olhans.

Forrige
Forrige
1. november

Repertoarserien: Kormester -Otello

Neste
Neste
4. november

Månedens helpdesk