Tilbake til alle arrangementer

Koralliansens fordypningskurs: Rytmisk korledelse


Rytmisk korledelse

Dirigentkurs med Thue Thesbjerg (DK)

Dato: 21. og 22. september 2024
Begge dager fra kl. 1000-1600
Sted: Bøndernes Hus Råde
Mosseveien 6, 1640 Råde

Pris: kr. 1.000,-

Påmeldingsfrist: 1. august 2024

Påmelding: Bindende påmelding. Send e-post til k.sand@icloud.com med navn, fødselsår, adresse, mobilnr., e-postadresse, navn på kor du dirigerer og gjør oppmerksom på om du vil dirigere eller kun observere.

Målet med seminaret er å gjøre deg som dirigent mer bevisst på de verktøy du har til rådighet når du arbeider med rytmisk korsang. Vi henvender oss først og fremst til dirigenter med en viss erfaring i kordireksjon.

På seminaret vil du få anledning til, sammen med de andre, å se på hvilke didaktiske metodiske betraktninger man med fordel kan gjøre seg i møtet med rytmiske korsatser. (Hva skal vi synge og hvorfor skal vi synge denne sangen? Hvordan skal vi arbeide med sangen?)

I seminaret blir det lagt spesiell vekt på:
• innstuderingsmetoder
• pulsformidling og direksjon
• rytmikk og feeling
• klang og uttrykk.

Men du møter også emner som:
• undervisningsstil
• planlegging
• undervisningsprinsipper
• arbeidsformer
• undervisningsmodeller

Thue Thesbjerg vil arbeide med et lokalt øvingskor, men som seminar-deltaker får du også muligheten til å prøve ut prinsippene og redskapene selv. Thue gir tilbakemelding og råd til det du gjør. Du får god mulighet til å stille spørsmål underveis.
Thue Thesbjerg underviser til daglig i musikk på Aarhus Katedralskole, hvor han også er utdannelsesleder.
Thue har været i kor-gamet i mange år, men har stadig fingeren på pulsen. Han har sunget tenor i Vocal Line og VoxNorth, og synger nå i VOX11. Siden 1995 har han freelancet som rytmisk korinstruktør. Han arbeider med kor i alle aldersklasser og på alle nivåer, og med etterutdannelse av dirigenter – alltid med det rytmiske i fokus. Begreper som autentisitet, groove, kropp, klang og uttrykk er i spil.
Thue både arrangerer og komponerer rytmisk kormusikk. Komposisjonene har været rettet mot barnekor og en barnekormusikal er det nyeste produkt – arrangementene er primært for voksen- og ungdomskor.
I tillegg til å undervise elever på videregående skole og korsangere, har Thue i mange år været konsulent for foreningen Syng, som organiserer ungdomskor i Danmark. Dessuten har Thue i mer enn 10 år været aktiv i Aarhus Vocal Festival (AAVF), som hvert annet år arrangerer den største og mest betydningsfulle rytmiske vokalfestival i Europa.
Thue har de seneste mange år været sensor i forbindelse med korledelse-eksamener på RAMA ved Det Jyske Musikkonservatorium, for både solist-, kandidat-, diplom-, master- og AM-studerende.
Bakgrunn
Korsang er en av de kulturaktivitetene som flest nordmenn driver med. Vi har grunn til å tro at over 100 000 nordmenn synger i kor. 66 000 av disse er medlemmer av en av organisasjonene i Koralliansen. Koralliansen er et samarbeidsforum bestående av kororganisasjonene Ung i Kor, Norges Korforbund, Norsk sangerforum, Norsk Sangerforbund, Ung kirkesang, Norges kirkesangforbund og dirigentorganisasjonen Foreningen norske kordirigenter (FONOKO).

Behov for et dirigentløft
I vår daglige dialog med dirigenter og kor ser vi betydningen av dirigentens kompetanse og erfaring. Gode dirigenter sikrer bl.a. kvaliteten på prøvene og øker rekrutteringen til korene.
Vi mener at en satsing på bedre og flere dirigenter er det beste tiltaket for å styrke bredden i norsk korliv. Dette er også et tiltak som har positive synergieffekter: For hver kordirigent man øker kompetansen til, får alle sangere i koret et bedre kulturtilbud. Uavhengig av organisasjonstilhørighet skal du ha mulighet til å delta på et kurs i din region. I tillegg til temakurs av den typen du her tilbys, har Koralliansen også modulbaserte dirigentkurs.
Koralliansens mål med modulbasert opplæring er å opparbeide en “dirigentstab” slik at alle kor har tilgang på kvalifiserte dirigenter

Vennlig hilsen
For styret i Østfold sangerforum

Kari Spæren Sand
Mob. 472 79 496


Forrige
Forrige
20. september

Repertoarserien: Forsvarsmuseets arkiver

Neste
Neste
21. september

Nysgjerrig på: Strykeensemble