Har du en sterk drivkraft for å utvikle deg som dirigent?

Dirigentløftet inviterer sesongen 2023/24 til to piloter på dirigentutviklingsprogram der deltagerne får jobbe med repertoar og ensembler på et høyt kunstnerisk nivå og med skreddersydd veiledning over tid. Pilotene er et tilbud for dirigenter med et sterkt ønske om å utvikle seg for å bidra norsk musikkliv. Det søkes deltagere som vil stille godt forberedt og jobbe mellom samlinger, og som kan sette mål for utvikling med egne ensembler. Programmene har som mål å bidra til den enkelte dirigents kunstneriske utvikling.

Dirigentene som tas opp på pilotprogrammene bør ha faste ensembler med jevnlige prøver, konserter og aktivitet i 2023/24. Deltagerne får individuell veiledning, innstuderingssesjoner og praksis med eliteensembler og mentorer. Som en tilbakebetaling bistår deltakerne med å dokumentere pilotene med refleksjoner, bilder og filmer underveis. Det vil i pilotåret være to program, ett for elitekorps og ett for kor og orkester.

Det vil være begrensede antall plasser på pilotprogrammene og for å melde interesse sender du et motivasjonsbrev til post@dirigentloftet.no innen 25. september. Merk e-posten Pilotprogram. Det vil også være åpent for passive deltakere og noen få hospitanter på enkeltsamlinger.


Elitekorps-programmet gir deg en unik mulighet til å få jobbe med to av Europas desidert beste blåseensembler, mangeårig NM-og EM-mestere Eikanger-Bjørsvik musikklag og regjerende EM-mestere Musikkforeningen Nidarholm.


Samlinger:
29. oktober: Digital samling
Ind. veiledning etter avtale

8.–9. desember: Eikanger - Bjørsvik musikklag (mesterklasse 9. desember)
Ind. veiledning etter avtale

Digital samling 14. april
Ind. veiledning etter avtale

10.–11. mai Musikkforeningen Nidarholm (mesterklasse 11. mai)

Repertoar*:
Ball – The Undaunted
Howarth – In Memoriam R.K.
Tovey – The Night to Sing
Aagård-Nilsen – Dirty Dancing
Rachmaninov – Symfoniske Danser, 1. og 3. sats 
George – An gé fhián – The Wild Goose
* Et utvalg

Mentorer:
Bjørn Sagstad er kunstnerisk leder for Forsvarets musikk, og har tidligere vært kunstnerisk leder for blant annet Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen, Kristiansand Blåseensemble/Kristiansand Symfoniorkester, Kristiansund Symfoniorkester/Operaen i Kristiansund og Prinsens Forsvarskorps i Danmark. Bjørn er professor i dirigering ved Griegakademiet og Universitetet i Basel og holder en rekke kurs nasjonalt og internasjonalt.

Andreas Hanson gjester de nordiske symfoniorkestrene og forsvarskorpsene jevnlig og har tidligere vært programsjef for Malmø Symoniorkester og kunstnerisk leder i Arméns musikkår, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinens musikkår. Han har i flere tiår undervist i direksjon på ulike nivå, blant annet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og har studert med blant annet Andrew Davis og Carlo Maria Guilini.

Kor og orkesterprogrammet gir deg en unik mulighet til å få jobbe med både kor, orkester og Brahms Requiem. Du jobber både med kor og orkester og fellessesjoner og øvingsensemblene består av musikere og sangere på et svært høyt nivå.

Samlinger:
29. oktober, 4. februar og 5. mai på Sentralen i Oslo
Digitale sesjoner og individuell veiledning etter avtale

Repertoar:
Brahms – Ein Deutsches Requiem, 2., 3., 6. og 7. sats

Mentorer:
Marit Tøndel Bodsberg Weyde er kunstnerisk leder for Kilden Vokalensemble, Den Norske Studentersangforening og Kvindelige Studentersangforening. Marit underviser i dirigering ved Norges musikkhøgskole og i dirigering og ensemblesang på Universitetet i Agder og holder jevnlig kurs og mesterklasser nasjonalt og internasjonalt.

Trond Husebø har de siste tiåret etablert seg på den norske musikkscenen med engasjement i alle norske orkestre, og har også gjort seg bemerket i Skandinavia som en energisk dirigent. Trond har de siste ti årene undervist både på UiS samt en rekke dirigentkurs og tilbud i regi av Dirigentløftet.